Weerbaarheidstraining voor kinderen

Safety and Selfdefense verzorgd voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar een weerbaarheidstraining. Wij leven ons uiteraard in, in de belevingswereld van uw kind. De focus ligt op mentale weerbaarheid, dat word aangevuld met fysieke vaardigheden. Na deze cursus, kan uw kind aansluiten bij de reguliere Krav Maga training voor haar of zijn leeftijdsgroep. (1e maand gratis)

START WEERBAARHEIDSCURSUS 
UITGESTELD !

De start van de volgende weerbaarheidscursus zal zijn in de 1e week na de zomervakantie. De start is natuurlijk afhankelijk van de aantal aanmeldingen. De cursusdagen zijn 8 achtereenvolgende dinsdagen van 18.30 tot 19.30 uur.  De kosten voor deze cursus bedragen € 100,00 per kind, elk volgend kind € 75,00. U kunt informatie aanvragen via aanmelding@safetyandselfdefense.nl of via het contactformulier.

De nadruk zal in deze cursus liggen op het mentale gedeelte aangevuld met zelfverdedigingstechnieken. De technieken worden gegeven op het niveau en belevingswereld van uw kind. Hoe kan ik me verdedigen mocht het een keer nodig zijn. 

Geef uw kind alsnog op!

Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je voor jezelf kan opkomen. Je weet wat je wel en wat je niet wilt. Jezelf ‘wapenen’ tegen verbaal en fysiek geweld. Het tegengaan van ongewenst gedrag naar jou toe. Weten om te gaan met de stress die je voelt als je in een situatie komt waarin je je niet prettig voelt.

U wilt dat uw kind lekker in zijn vel zit en gelukkig is, maar ook veilig door het leven kan gaan. Pestgedrag op school of op straat ondermijnt het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van uw kind. Maar ook bedreigende situaties, zoals ongewenst gedrag van volwassenen ten opzichte van uw kind. Dit zijn voorvallen die het welzijn van uw kind en ook dat van u negatief kunnen beïnvloeden. Deze cursus is bedoeld om uw kind hiermee om te leren gaan en om adequaat te reageren.
Data zijn:  Januari 09/16/23/30 - Februari 06/13/*20/27 - Maart 06 met 13 als reservedatum.
* 20 februari valt in de korte vakantie, als alle kinderen kunnen gaat het die dag gewoon door!

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In deze lessen zullen de volgende onderwerpen behandeld en geoefend worden:

 • Toepassen van de confrontatieregels
 • Houding en stem gebruik
 • Zelfverdediging en bevrijdingstechnieken
 • Inschatten van mogelijk risicovolle situaties en plaatsen

De bevrijdingstechnieken zijn o.a. polsbevrijdingen en bevrijdingen uit omklemmingen (zgn. Bearhugs). De zelfverdediging zal o.a. bestaan uit het aanleren van zgn. lichaamswapens, zoals hamervuist, klauwhand, etc. Ook het herkennen van de kwetsbare plekken en deze te kwetsen, indien nodig wordt aangeleerd. Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van de confrontatieregels. Door middel van situatie gerichte oefeningen, waardoor je minder kwetsbaar bent in mogelijk onveilige situaties.

Een vechtsport leren? Kom langs bij Safety and Selfdefense.

Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van het aangeleerde moet ertoe leiden dat uw kind zich zekerder gaat voelen op school, op straat, maar ook in een bus of op andere plaatsen, zoals de nieuwe school. Dat uw kind zich prettiger voelt maar ook zelfverzekerder wordt in zijn ⁄haar omgeving en dat ook uitstraalt.

LOCATIE EN TRAINERS

De lessen worden gegeven in het gymlokaal van basisschool ‘De Kameleon’ aan de Noordersingel 1 te Papendrecht.
De docent is Jeroen van Mierle, gecertificeerd docent Gevaarsbeheersing en Weerbaarheid en asssistent, Corrie van Mierle.

Meer over Jeroen

TARIEVEN WEERBAARHEIDSTRAINING

De cursus weerbaarheid en zelfverdediging voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar is gericht op mentale en fysieke weerbaarheid. De tarieven zijn:

 • 1 uur per week (8 weken) € 100,00 
 • Voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin € 75,00
 • Stichting Leergeld Drechtsteden: 
 • Kan u als ouder(s) een ondersteuning in het lesgeld geven, zodat uw dochter of zoon aan deze cursus kan deelnemen.
 • Start volgende cursus is na de Kerstvakantie  op dinsdag 09-01-2024, bij voldoende aanmeldingen
  EN eventueel dan geldende Coronamaatregelen
 • Geef uw kind alvast op, dan bent u zeker van de volgende cursus!
   
 • Na deze cursus kan uw kind 1 maand gratis Krav Maga training volgen en daarna aansluiten 

Neem contact op