Safety and Selfdefense gebruikt de kracht van Krav Maga

Krav Maga spreekt men uit als ‘Krahv muh-GAH’ en betekent in het Hebreeuws ‘contact gevecht’. Het is een eenvoudig te leren vechtsport en zelfverdedigingssysteem dat de aanval kiest als beste verdediging. Het is niet gericht op schoonheid en bevat geen godsdienst of rituelen. Krav Maga draait puur om uw eigen veiligheid en kan gebruikt worden tegen één of meerdere aanvallers. Het belangrijkste uitgangspunt is ‘don’t get hurt’ (Bron: Impact Sports Academy).

KRAV MAGA-TRAININGEN

Voor volwassenen bieden wij Krav Maga-training aan. Het gaat er om dat je de fighting spirit krijgt en jezelf overal goed weet te beschermen. We bieden voor volwassenen ongeacht leeftijd, conditie etc. zelfverdediging aan. Kom trainen en laat je inspireren en weet jezelf te redden, uit gevaarlijke situaties. Bij S & S kun je veilig trainen tot het uiterste, voor die ENE keer dat je het nodig hebt.

KRAV MAGA TRAININGEN VOOR DE JEUGD

De jeugd van 6 tot en met 17 jaar hebben wij in 4 leeftijdsgroepen verdeeld, een groep van 6 t/m 9 jaar - 9 t/m 12 jaar en 12 t/m 14 jaar en 14 t/m 17 jaar.

De trainingen voor de jongste groep 6 t/m 11 jaar zijn zo aangepast dat het binnen hun belevingswereld valt. Zie ook voor de jongste kinderen ons weerbaarheidsprogramma.

Founder Krav Maga

Founder Krav Maga

IMI LICHTENFELD: BEDENKER VAN KRAV MAGA

De bedenker van Krav Maga, Imre (Imi) Lichtenfeld werd geboren in een Joods-Hongaarse familie op 26 mei 1910 in Boedapest. Hij groeide op in het huidige Bratislava. Zelfverdediging leerde hij van zijn vader Samuel Lichtenfeld, hoofdinspecteur van de lokale politie. Lichtenfeld groeide snel uit tot succesvolle bokser en werd kampioen van het Slowaakse worstelteam.

Vlucht van de bezetting
Antisemitische rellen namen in de late jaren 30 toe en Lichtenfeld was regelmatig genoodzaakt zichzelf op straat te verdedigen tegen knokploegen. In 1940 vluchtte hij voor de bezetting en trok naar Palestina. Daar sloot hij zich aan bij het leger en kreeg meteen grote bekendheid door zijn innovatieve gevechtstechnieken. Al snel trainde hij de gevechtseenheden van Israël. 

Uit het leger
In 1964 verliet Lichtenfeld het leger. Vanaf dat moment ontwikkelde hij Krav Maga voor gewone burgers en politiemensen. In 1978 richtte hij de eerste Krav Maga-vereniging op. Zijn overlijden in 1998 werd door velen betreurd. Vandaag de dag leven zijn effectieve vechttechnieken nog door. 

(Bron: Wikipedia)

VEILIGHEID DOOR BESCHERMING

Als je lid wordt, is het dragen van bescherming verplicht, een tok, bitje en scheenbeschermers. Bokshandschoenen zijn noodzakelijk om dat we ook regelmatig sparren om de fighting spirit te trainen.

LESTIJDEN EN LOCATIE

Maandag  
17.30 - 18.30 uur Krav Maga Training Jeugd 12 t/m 14
18.30 - 19.30 uur Krav Maga Training Jeugd 14 t/m 17 jaar
19.30 – 21.00 uur Krav Maga Training Volwassenen
Woensdag  
16.45 – 17.30 uur Krav Maga Training 6 t/m 9 jaar
17:30 – 18:15 uur Krav Maga Training 9 t/m 11 jaar 
18.30 – 20.00 uur Krav Maga Training Volwassenen
Privéles  
Prijs en tijden op aanvraag Vraag naar de mogelijkheden

In de zomermaanden juli en augustus is er een aangepast rooster.

Locaties:
De Kameleon, Noordersingel 1, 3351 ED Papendrecht

Probeer een gratis proefles

Tarieven

 Volwassenen

  • eenmalig inschrijfgeld bedraagt € 35,- (incl. T-shirt)
  • de jaarcontributie bedraagt € 15,- 

Abonnement A: € 30,00 per maand

  • 1 x training van 1,5 uur op maandag of woensdag

Abonnement B: € 42,50 per maand

  • 2 x training van 1,5 uur op maandag en woensdag

Jeugd: € 20,00 per maand

  • eenmalig inschrijfgeld bedraagt € 25,- (incl. T-shirt)
  •   8 - 11 jaar 45 min.  1 x per week
  • 12 - 17 jaar   1 uur.  1 x per week

Neem contact op

PARTNERORGANISATIES EN VERENIGINGEN

Safety and Selfdefense maakt deel uit van:

Partners

Bevriende Krav Maga-scholen

Neem contact met ons op