DON’T GET HURT

Weerbaarheidstraining voor kinderen

Safety and Selfdefense traint kinderen van 8 tot 12 jaar in weerbaarheidstraining. Wij leven ons uiteraard in, in de belevingswereld van het kind. De focus ligt op mentale weerbaarheid, dat word aangevuld met fysieke vaardigheden.

START Weerbaarheidscursus 06-09-2018

De start zal zijn op donderdag 06 september 2018 zijn, aanvang 18.00 uur. U kunt informatie aanvragen via de website.

De nadruk zal in deze cursus liggen op het mentale gedeelte aangevuld met Krav Maga technieken. De technieken worden gegeven op het niveau en belevingswereld van uw kind. Hoe kan ik me verdedigen mocht het een keer nodig zijn.

Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je voor jezelf kan opkomen. Je weet wat je wel en wat je niet wilt. Jezelf ‘wapenen’ tegen verbaal en fysiek geweld. Het tegengaan van ongewenst gedrag naar jou toe. Weten om te gaan met de stress die je voelt als je in een situatie komt waarin je je niet prettig voelt.

U wilt dat uw kind lekker in zijn vel zit en gelukkig is, maar ook veilig door het leven kan gaan. Pestgedrag op school of op straat ondermijnt het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van uw kind. Maar ook bedreigende situaties, zoals ongewenst gedrag van volwassenen ten opzichte van uw kind. Dit zijn voorvallen die het welzijn van uw kind en ook dat van u negatief kunnen beïnvloeden. Deze cursus is bedoeld om uw kind hiermee om te leren gaan en om adequaat te reageren.

Wat kan je verwachten?

In deze lessen zullen de volgende onderwerpen behandeld en geoefend worden:

  • Toepassen van de confrontatieregels
  • Houding en stem gebruik
  • Zelfverdediging en bevrijdingstechnieken
  • Inschatten van mogelijk risicovolle situaties en plaatsen

De bevrijdingstechnieken zijn o.a. polsbevrijdingen en bevrijdingen uit omklemmingen (zgn. Bearhugs). De zelfverdediging zal o.a. bestaan uit het aanleren van zgn. lichaamswapens, zoals hamervuist, klauwhand, etc. Ook het herkennen van de kwetsbare plekken en deze te kwetsen, indien nodig wordt aangeleerd.Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van de confrontatieregels. Door middel van situatie gerichte oefeningen, waardoor je minder kwetsbaar bent in mogelijk onveilige situaties.

Een vechtsport leren? Kom langs bij Safety and Selfdefense.

Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van het aangeleerde moet ertoe leiden dat uw kind zich zekerder gaat voelen op school, op straat, maar ook in een bus of op andere plaatsen, zoals de nieuwe school. Dat uw kind zich prettiger voelt maar ook zelfverzekerder wordt in zijn ⁄haar omgeving en dat ook uitstraalt.

Tijd, locatie en trainer

De lessen worden gegeven in het gymlokaal van basisschool ‘De Kameleon’ aan de Noordersingel 1 te Papendrecht.

Start volgende cursus is medio september 2018 of bij voldoende aanmeldingen.

De docent is Jeroen van Mierle, gecertificeerd docent Gevaarsbeheersing en Weerbaarheid.

Tarieven weerbaarheidstraining

De cursus weerbaarheid en zelfverdediging voor kinderen van 8 tot 12 jaar is gericht op mentale en fysieke weerbaarheid. De tarieven zijn:

  • 1 uur per week (8 weken) € 85,- 
  • Voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin € 65,-

Adres

Safety and Selfdefense
Noordersingel 1
Papendrecht,  3351 ED

KVK: 51142260

BTW: NL071809181B01

Lestijden Papendrecht:


Ma 18:00-19:00

Krav Maga Training Jeugd 12/16 Jaar

Ma 19:00-20:30
Krav Maga Training Volwassenen

Wo 18:30-20:00
Krav Maga Training Volwassenen

Prive les: Prijs en tijden op aanvraag. Vraag naar de mogelijkheden.

Zie voor meer openingstijden de verschillende trainingen.